Nieuwe lumix modellen 2020 mijn gedachten. (Update 23-06)

De geruchten beginnen opgang te komen. Een nieuwe gx serie gh serie en g serie camera en waar ben ik het meest enthousiast over.

Nou dat is best moeilijk. Mijn oude g6 was een topper klein licht maar wel een dslr stijl body. Wat vaak als professioneel wordt gezien. Toen ben ik toch verliefd geworden op de gx serie.

Dit omdat de toen nieuwe g7 voor mij geen bijzondere toegevoegde specificaties had ten opzichte van mijn oude G6. En de gx serie met een nieuwe gx8 kwam en deze camera is in mijn ogen de enige echte fotografie lumix. Range finder stijl body goede kwaliteit evf kantelbaar scherm en veel fotografie functies.

Nu dik 4 jaar later en een gx9 tussendoor maar laten we die vergeten. Is het tijd voor een opvolger van de gx8 een gx8 stijl body maar met g9/g90 specs zou mijn droom zijn. Maar de g90 is zoals ik eerder heb beschreven ook een topper. Perfect voor de niet fulltime fotograaf maar wel serieus fotos maakt en veel op Pad is met de camera en een lichte kleine maar krachtige camera de oplossing is.

De g90 is eigenlijk best duur op de markt gekomen iets duurder dan toen de g6/g7/g80 gelanceerd werden. Het gat tussen de g90 en de g9 is ook niet zo heel erg groot. maar de voordelen zitten hem in het handige formaat. En het gewicht maar een 14-140 of 100-300 zijn perfect in balans voor dit type camera. Waar de g9 weer iets meer geschikt is voor de de 100-400 en 200mm 2.8

Ik droom natuurlijk wel van de g9 of toekomstige nieuwe g9 en leica objectieven. maar de huidige g90 is een compactere keuze en deze body met de g9 specs is dan ook echt een succes model in mijn ogen. En dit is misschien de aangekondigde lumix g100. Dual card slot zou mooi zijn dit is iets wat erg fijn is bij de g9. Net als de lcd top scherm. De g100 zou een video/vlog gerichte canera zijn die dus goed is voor video/foto’s op youtube facebook en instagram ik denk dan aan een 4:5 en 9:16 aspect ratio maar de camera kan gewoon in landschap modus vastgehouden worden. Missschien een multi aspect sensor waar de megapixels gelijk blijven bij een andere formaten.

Ik hoop ook dat dit model meer gezien gaat worden bij de ambasadeurs van panasonic. Veel is het nu de s serie aan bod en de gh5 gh5s en g9. Dit zijn natuurlijk de top Modellen. Maar de meeste fotografie liefhebbers kunnen dit niet betalen of hebben dit misschien niet nodig en de g90 met een 12-60 en 14-140 of 100-300 is dan een top combinatie en laten we de 25mm 1.7 en de 42.5mm 1.7 primes niet vergeten het zijn vaak de Leica objectieven die gezien worden maar voor een niet fulltime fotograaf is vaak een goedkopere misschien niet altijd mindere keuze sneller gemaakt.

dit mag best meer onder de aandacht gebracht worden op social media. (Vooral in nederland

tot slot nog De verwachting van een nieuwe gh serie ik ben geen echte video maker. maar een gh6 is wel gewenst na alle concurrentie van bijvoorbeeld canon en sony en natuurlijk 8k Panasonic was altijd de eerste met nieuwe techniek en video standaards. 8k vind ik zelf niet zo heel erg spannend maar de toekomstige 8k foto functies natuurlijk wel. Live composite functie hoop ik ook op meer modellen tegen te komen. dit is een leuke functie die alleen op de g90 zit op dit moment en echt een heleboel foto fun kan bezorgen . Al met al veel nieuwe geruchten en dromen en als deze waar zijn komt het met m4/3 helemaal goed de komende jaren.

Update

Veel G100 Specs zijn al bekend en zijn erg mooi voor het type camera. Als deze body ook weather-sealed is. Dan is het een geweldige vlog camera of B csmera voor behind the scenes.

Richard Snippe 20 juni 2020

Advertentie

Gepubliceerd door Snippephotography

FOTOGRAAF UIT HOOGEVEEN (THE NETHERLANDS) I’m not a fulltime photographer. I’ve been working as a metalworker and a welder for over 15 years. In my spare time I like to take my camera and go for a walk. If possible, I’ll do it every single day with my m4/3-camera. I visit a lot of places and hotspots in the Netherlands to photograph every interesting (or not so interesting) thing in my way. But I also love to photograph during my holidays. Greece is one of my favorite countries to shoot some beautiful shots. Street photography, architecture, portraits and nature landscapes are my favorite types of photography. All-round Hybrid Photography. In the last years I’ve been using a lot of brands and types of camera’s But I’ve found my match in the Panasonic brand and the lumix G6. the kit 14-45 3.5/5.6 and the sigma 19mm 2.8 ART ( update: I buy a new camera the Lumix GX8 with the 14-42 II ) My knowledge and skills are improving every single time. Believing in yourself and just keep going is my secret to succes. My dream is to become a fulltimer photographer. Hopefully one day, this dream can come true.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: