S5 vs G90-G9 (m4/3 vs full-frame

De nieuwe S5 is natuurlijk een geweldige update voor de lumix lineup maar als je al een g9 of ander m4/3 camera hebt en een aantal objectieven is dit dan een grote update.

Als natuur en landschapsfotograaf en af en toe all round werk. Fotografeer ik veelal met een 35-100 en kit objectieven. De S5 is wel interessant met een mooi prime objectief of weide lens.

Ik heb zelf een gx8 en in de planning staat nog wel een tele objectief. denk aan de 100-300 of 100-400 met een m4/3 camera is dit geweldig compact. maar met een full frame camera wordt het een behoorlijk grote combinatie wat je mee moet sleuren in de natuur. Mijn shoots zijn vaak onvoorspelbaar en ik neem dan graag een lens mee voor de onderwerpen dichtbij en de weide landschappen. En de 35-100 voor het eventuele benodigde extra tele bereik. Deze combinatie kan eventueel in mijn binnenzak of kleine foto tas mee.

Met de S5 gaat dit een behoorlijk gevulde tas worden. De stap naar full frame was behoorlijk groot op body en lens gebied. De body is nu zelfs kleiner dan de pro m4/3 camera zoals een lumix G9 maar de objectieven zijn eigenlijk alleen interessant voor de kleine telezoom en primes. Voor de adventure en fotograaf on the go in de natuur en voor op reis. Dan is de crop sensor zoals een lumix g echt wel weer de winnaar in mijn ogen.

Ik hoop dat Panasonic hier aandacht aan blijft geven en ook de ambasadeurs want deze hebben nu natuurlijk allemaal een S serie of hebben een s1/s5 camera in gebruik om te laten zien aan de wereld. Maar de G9 is en blijft de top lumix camera.

Voor mij is mijn gx8 op dit moment nog de perfecte lumix een update naar de G9 zou ik wel graag doen en de GX8 als b cam. Maar ik hoop dat hier ooit nog een nieuwe update van komt. Evenals een nieuwe g9 om de g serie in leven te laten. Helemaal 100% full frame gaat nog wel even duren.

Richard snippe 14-09-2020

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.