Mijn MFT TOEKOMST

Ik fotografeer nu een flink aantal jaar met Panasonic MFT camera’s en dit gaat altijd goed en de resultaten vallen vaak niet tegen. Maar nu mijn foto’s een iets kwantitatievere weg in zijn geslagen met grotere prints en officiële opdrachten en likes en statistieken op instagram is de nieuwsgierigheid naar een full frame camera wel meer geworden. al dan niet van Panasonic. Het formaat van de camera en objectieven is altijd de grootste reden geweest dat ik nog met het mft systeem werk.

En de gh6 rumors lijken geweldig ook voor de fotograaf. Maar nu de mft pro objectieven bijna net zo groot zijn als de full frame opties. de body’s steeds kleiner worden worden is het verschil Steeds kleiner in mijn stijl van fotografie. De 2x crop is fijn in het tele segment maar in de weide foto momenten juist weer niet. En laat ik daar mijn voorkeur in hebben en en leuk vind af en toe wat tele werk te doen. Dus een full frame s1 met bijvoorbeeld de 20-60 en 70-200 zou perfect zijn. En de gx8 met een 100-300 of 100-400 maakt een wel hele complete camera set voor alle momenten.

Ik hoop binnenkort de s1 te mogen testen. Dan kan ik een mooie vergelijking maken van is deze camera echt wat voor mij. De prijs en het geld is nog de grootste factor op dit moment. Maar dromen is gezond. Ik hoop snel een echte vergelijking te kunnen en mogen maken.

De g9 houdt zeker mijn aandacht en nu nieuw kopen lijkt me onverstandig. met de gh6 in mijn gedachten als top fotografie en video body. Maar gaat de g9 een vervanger krijgen en gaat de g9 dan flink in prijs omlaag want deze camera is ook al van 2017. houdt mijn social media in de gaten. Groet Richard Snippe.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.