national park dwingelderveld Drenthe

zonsopkomst national park dwingelderveld Drenthe

de wekker vroeg gezet om de zonsopkomst te fotograferen op het dwingelderveld een national park in Nederland in de provincie Drenthe, ongeveer 15 minuten rijden voor mij dus de ideale plek om lekker naartoe te gaan. veel heidevelden grote vennen en mooie landschappen en wilde natuur.

nog voor het licht werd door de struiken en plassen gegaan met een zak lampje opzoek naar de juiste positie, het was -2 en overdag zou de zon gaan schijnen dus dat gaf aan dat het misschien best een mooie zonsopkomst kon gaan worden.

iphone 11 foto

de zon kwam een klein beetje op en de kleuren begonnen te verschijnen. om mij heen hoorde ik van alles lopen wat zo in het donker best wel spannend is, maar ik wist van tevoren dat op dit stukje veel schapen los rond lopen en ze zijn alleen maar nieuwsgierig.

het statief op zijn plek en door de modder een mooi plekje gevonden. een geluk was dat het gevroren had die nacht en alles een beetje opgevroren was. maar met de redbrick schoenen ben ik hier droog en warm door gekomen.

iphone 11 foto, statief hama star63 en sluiter kabel hama

toen de zon doorkwam en de lucht mooie kleuren kreeg heb ik snel wat foto’s gemaakt, want de opkomst gaat heel erg snel en als de zon eenmaal doorgebroken is dat is het mooiste eigenlijk al voorbij.

prachtige kleuren zoals je ziet op mijn camera scherm. hier is bijna geen bewerking nodig. maar mijn huidige camera en objectieven komen hier toch iets tekort op de donkere momenten. een update van camera van Panasonic geeft mij niet de upgrade die ik zoek. dan zou ik al naar de s serie moeten overstappen. maar dit systeem is erg duur en de objectieven voor landschapsfotografie zijn erg duur en de keuze is nog niet heel erg groot. ook is een tele objectief zoals een 70-200 heel erg groot en zwaar in combinatie met een s1 al helemaal, dus misschien binnenkort een heel ander merk en systeem die mijn wensen wel kan invullen. maar daar zo snel mogelijk meer informatie over op mijn Instagram als het zover is.

details in de donkere delen zijn erg moeilijk vast te leggen met een m4/3 sensor niet dat dit altijd veel beter is met een full frame of apsc sensor maar ook de mogelijkheid het croppen achteraf is met een grotere sensor met meer megapixel iets makkelijker. mijn huidige merk Panasonic wat ik al gebruik since 2011 richt zich tegenwoordig voor 90% op de videograaf en ik wacht al te lang op een camera speciaal voor de fotograaf met ok video mogelijkheden.

tijdens het fotograferen kijk ik altijd om mij heen voor interessante dingen in het landschap, zoals nu achter mij begon eigenlijk de lucht nog mooier te worden. de wind ging een beetje liggen en ik ben daarom snel verplaatst en heb hier nog mooie pastel kleuren met een reflectie over het water kunnen fotograferen.

hier een aantal foto’s van deze ochtend. veel natuurlijk ook al voorbij gekomen op Instagram.

deze locatie komt dit jaar wel vaker voorbij, overdag maar ook met de zonsondergang deze staat binnenkort ook gepland.

Advertentie

Gepubliceerd door Snippephotography

FOTOGRAAF UIT HOOGEVEEN (THE NETHERLANDS) I’m not a fulltime photographer. I’ve been working as a metalworker and a welder for over 15 years. In my spare time I like to take my camera and go for a walk. If possible, I’ll do it every single day with my m4/3-camera. I visit a lot of places and hotspots in the Netherlands to photograph every interesting (or not so interesting) thing in my way. But I also love to photograph during my holidays. Greece is one of my favorite countries to shoot some beautiful shots. Street photography, architecture, portraits and nature landscapes are my favorite types of photography. All-round Hybrid Photography. In the last years I’ve been using a lot of brands and types of camera’s But I’ve found my match in the Panasonic brand and the lumix G6. the kit 14-45 3.5/5.6 and the sigma 19mm 2.8 ART ( update: I buy a new camera the Lumix GX8 with the 14-42 II ) My knowledge and skills are improving every single time. Believing in yourself and just keep going is my secret to succes. My dream is to become a fulltimer photographer. Hopefully one day, this dream can come true.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: