Nieuwe camera

Mijn oude gx8 niks mis mee maar toch kom ik af en toe wat te kort tijdens het fotograferen. de GX8 gekocht toen ik nog veel aan straat fotografie deed en eigenlijk heel all round Aan het fotograferen was. Met de gx8 was ik echt tevreden. maar af en toe mis ik net dat ene ding wat ik niet kan beschrijven. maar als je ooit een G9 in de hand hebt gehad dan begrijp je misschien wat ik bedoel,

Ik was een poosje helemaal de kluts kwijt en wist niet meer wat ik moest doen.

De grote vraag! Is de lumix G nog wel geschikt voor mij en mijn fotografie Stijl. of toch beter over stappen op een ander merk. ik heb lang ge twijfelt maar het is een kostbare switch om volledig over te stappen naar een ander systeem of zelfs merk. dus toch misschien bij Lumix blijven en voor de S serie gaan? maar dan heb je eigenlijk hetzelfde met de duure objectieven en grote zware body en dit is misschien iets teveel voor mijn budget en fotografie.

Allemaal dingen waar ik best slecht van heb geslapen. en nu was het misschien ook een beetje doordat een ander merk mij dingen had beloofd of voorgesteld om leuke dingen te gaan en kunnen doen maar zich jammer genoeg later terug trok omdat ik nog niet met dit merk fotografeer en mijn lumix eigenlijk hiernaast zou willen blijven gebruiken. het punt Dat ik bij mijzelf dacht waarom ben Je eigenlijk ooit met Panasonic gaan fotograferen.

En toen werd ik wakker en zei tegen mezelf. klein, licht en functioneel met de knoppen en de instellingen op de juiste plek dat zijn de dingen die Panasonic zo geweldig maken de afgelopen jaren dat ik fotografeer met Lumix body’s. 2008-2022

Waarom dan nu overstappen op een systeem met misschien iets meer megapixels maar een grotere body en vooral grotere objectieven en gewicht. En compleet nieuw.

Dus toen ging op zoeken naar een nieuwere body zoals bijvoorbeeld een G9. heb nog gedacht aan de G90 maar dit was alleen om de live composite mode en de prijs. maar de G9 is een body die ik eigenlijk altijd iets te duur Vond en in eerste instantie 4 jaar geleden toen ik nog een G6 had veel te groot.

Maar na het vergelijken en nadenkend over wat ik van een camera verwacht toch de stap genomen verder te blijven gaan met Panasonic.

Ik heb een Lumix G9 gekocht en denk dat deze camera zelf nu in 2022 de beste Stap voor mij is.

Een veel betere lumix G gaat niet snel komen. want veel van de update zou in het video specs hoekje zijn.

Een 25mp is mooi zoals de gh6 maar wat doet dit met de performance in donkere omstandigheden. De stabilisatie is al mega goed en wat is hier nog in te verbeteren. De 80mp mode op de g9 heb ik een 100 of meer megapixel mode nodig.

En de 6k function komt er dan een 8k versie. En De body die kan misschien wat lichter en het scherm en evf wat beter. En misschien live ND zoals Olympus. En live composite mode aanwezig. maar het zou niet zoveel veranderen dat de g9 in het niets zou vallen.

de prijs was nu goed en dus daarom een G9 gekocht.

eerst met mijn objectieven die ik al heb de kit objectieven

14-42 HD II de 35-100 HD en de sigma 19mm 2.8

iets waar ik best wel trots op ben, hier toch altijd het beste uit te halen mede omdat mijn budget niet zo groot is voor duurdere Leica objectieven.

maar het is ook leuk om te laten zien dat dit zeker voor de niet full time pro fotograaf ook echt top objectieven zijn. ik krijg hier vaak opmerkingen en vragen over op social media.

ik ga dan nu ook opzoek naar de 12-60 en misschien de 100-300 de (lumix modellen) dit zijn de objectieven die mij straks samen met de G9 in de toekomst de geweldige content kunnen geven die jullie van me gewend zijn maar eerst nog even met mijn huidige objectieven en camera gear.

dank voor het volgen van mijn werk en het leuk vinden van mijn fotos

groet Richard snippe

Advertentie

Gepubliceerd door Snippephotography

FOTOGRAAF UIT HOOGEVEEN (THE NETHERLANDS) I’m not a fulltime photographer. I’ve been working as a metalworker and a welder for over 15 years. In my spare time I like to take my camera and go for a walk. If possible, I’ll do it every single day with my m4/3-camera. I visit a lot of places and hotspots in the Netherlands to photograph every interesting (or not so interesting) thing in my way. But I also love to photograph during my holidays. Greece is one of my favorite countries to shoot some beautiful shots. Street photography, architecture, portraits and nature landscapes are my favorite types of photography. All-round Hybrid Photography. In the last years I’ve been using a lot of brands and types of camera’s But I’ve found my match in the Panasonic brand and the lumix G6. the kit 14-45 3.5/5.6 and the sigma 19mm 2.8 ART ( update: I buy a new camera the Lumix GX8 with the 14-42 II ) My knowledge and skills are improving every single time. Believing in yourself and just keep going is my secret to succes. My dream is to become a fulltimer photographer. Hopefully one day, this dream can come true.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: