Op facebook beheer ik een fotogroep speciaal voor Hollandse natuur en landschap liefhebbers. U bent van harte welkom om prachtige beelden te laten zien of om gewoon te genieten van de mooie foto’s van het mooie Nederland. ( zoek op facebook naar de facebook groep Hollandse natuur of kijk even op mijn website. link in bio ) #LUMIXWALK #lumix #mirrorless #microfourthird #lumixlife #lumixstories #lumixmoment #gx8 #landscape #landscapes #sky #drenthe #nederland #mooidrenthe Panasonic GX8 – 14-42 HD II

S5 vs G90-G9 (m4/3 vs full-frame

De nieuwe S5 is natuurlijk een geweldige update voor de lumix lineup maar als je al een g9 of ander m4/3 camera hebt en een aantal objectieven is dit dan een grote update.

Als natuur en landschapsfotograaf en af en toe all round werk. Fotografeer ik veelal met een 35-100 en kit objectieven. De S5 is wel interessant met een mooi prime objectief of weide lens.

Ik heb zelf een gx8 en in de planning staat nog wel een tele objectief. denk aan de 100-300 of 100-400 met een m4/3 camera is dit geweldig compact. maar met een full frame camera wordt het een behoorlijk grote combinatie wat je mee moet sleuren in de natuur. Mijn shoots zijn vaak onvoorspelbaar en ik neem dan graag een lens mee voor de onderwerpen dichtbij en de weide landschappen. En de 35-100 voor het eventuele benodigde extra tele bereik. Deze combinatie kan eventueel in mijn binnenzak of kleine foto tas mee.

Met de S5 gaat dit een behoorlijk gevulde tas worden. De stap naar full frame was behoorlijk groot op body en lens gebied. De body is nu zelfs kleiner dan de pro m4/3 camera zoals een lumix G9 maar de objectieven zijn eigenlijk alleen interessant voor de kleine telezoom en primes. Voor de adventure en fotograaf on the go in de natuur en voor op reis. Dan is de crop sensor zoals een lumix g echt wel weer de winnaar in mijn ogen.

Ik hoop dat Panasonic hier aandacht aan blijft geven en ook de ambasadeurs want deze hebben nu natuurlijk allemaal een S serie of hebben een s1/s5 camera in gebruik om te laten zien aan de wereld. Maar de G9 is en blijft de top lumix camera.

Voor mij is mijn gx8 op dit moment nog de perfecte lumix een update naar de G9 zou ik wel graag doen en de GX8 als b cam. Maar ik hoop dat hier ooit nog een nieuwe update van komt. Evenals een nieuwe g9 om de g serie in leven te laten. Helemaal 100% full frame gaat nog wel even duren.

Richard snippe 14-09-2020

Good morning. #mirrorless #microfourthird #gx8 #lumixlife #lumixandme #landscapes #landscape #nature #panasonic #photographylovers #photooftheday #artwork #artoftheday #photodaily #visuals #peoplescreatives #artgallery #creative #inspiration #artlovers #picoftheday #worldtravelbook #artphoto #digitalart #photography #LUMIXWALK #lumix Panasonic GX8 – 35-100 4.0 5.6

De dagen worden zichtbaar korter. Een moment dat De zomer plaats maakt voor de herfst. een mooi fotografie seizoen met prachtige landschappen met herfstkleuren maar vaak ook veel regen. Wat is jou favorite fotografie seizoen. #LUMIXWALK #lumix #mirrorless #microfourthird #lumixlife #lumixandme #lumixmoment #sky #drenthe #mooidrenthe #morning #gx8 #landscape #landscapes Panasonic GX8 – 14-42 HD II

Al mijn fotos maak ik met een lumix G camera de GX8 Panasonic heeft afgelopen donderdag de S5 gepresenteerd. de reviews over de specs zijn 90% video gerelateerd. maar voor de natuur en landschaps fotograaf is dit ook een geweldige camera. Lekker licht en goed in de hand maar toch behoorlijk klein voor een full frame camera. de specs zijn geweldig En de resultaten ook. want deze camera moet net zo goed of zelfs beter zijn dan de al zo mooie S1. Ik hoop deze camera binnenkort te kunnen testen en misschien mooie fotos mee te kunnen/mogen maken in de natuur. De 20-60 kitlens is zo compact samen met de camera dat je de camera probleemloos een volle dag mee kan nemen voor een mooie fotowalk. En samen met een m4/3 camera met een tele zoom heb je de perfecte lumix combinatie. Ideaal voor alle foto momenten. 💪 #lumixpower #LUMIXWALK #lumix #s5 #s1 #mirrorless #microfourthird #lumixlife #lumixstories #lumixmoment #mooidrenthe #drenthe #landscapes #nature #landscapes #sun Panasonic GX8 – 35-100 4.0 5.6 en een eddycam 45mm strap. @eddycam_foto @lumix_nl